Sportbosklassen dinsdag 15 mei 2018

dinsdag 15 mei 2018 (ik probeer het deze keer wat beknopter te houden, maar er gebeurt hier dan ook zo veel op een dag)

Vanochtend was het een beetje mistig en kil maar dat hield ons niet tegen om er al meteen in te vliegen met ochtendgymnastiek. Een toertje door het bos en daarna ons welverdiende ontbijt : een eitje, cornflakes, boterhammen, …

Na het ontbijt gingen we op verkenning in de abdij aan de overkant van de straat. We deden er een wandelzoektocht zodat we het domein en de verschillende gebouwen leerden kennen. Hoogtepunt van dit uitstapje was zoals altijd het winkeltje van de abdij. Veel kijken, rekenen, twijfelen, maar de meesten vonden toch een mooi kaartje of geschenkje. Toen we terugkwamen hebben we dan ook meteen werk gemaakt van het schrijven van post voor het thuisfront.

Bij het middagmaal alweer lekker smullen : broccolisoep, kip met rijst en curry en als toetje vanillepudding. Genoeg energie dus voor het actieve programma van de namiddag.

Het eerste stuk van de namiddag werkten we weer in 2 groepen. De ene groep deed bumbal en de andere spikebal, 2 onbekende sporten die toch wel in de smaak vielen. Na een uurtje werd er gewisseld zodat iedereen beide spelen kon doen.

Na het vieruurtje (appel en multivruchtensap) leerde juf Ingrid ons het spel ‘kruisvlag’. Het is in het begin niet zo eenvoudig en er komt veel tactiek bij kijken. Maar deze groep was er heel snel mee weg en het werd een spannende strijd. Na al dat geloop wilden velen een douche nemen en de kinderen die klaar waren speelden rustig een gezelschapsspelletje.

Bij het avondeten kregen we niet alleen boterhammen, maar kon er ook voor spaghetti gekozen worden. We gaan hier echt niet verhongeren !

Voor de avondactiviteit trokken we het bos in. We verdeelden ons in 4 groepen, maakten verspreid in het bos per groep ons eigen kamp en dan moesten we bij elkaar voorwerpen gaan stelen om tot een kwartet te komen. Er werd al eens gevallen over boomstronken en er leken wel honderden muggen rond te zwermen, maar dat nam niet weg dat we ons ontzettend amuseerden.

Tot slot nog een cakeje van Lucija (het was een uitgebreide tractatie), tanden poetsen en tijd om te gaan slapen. Bij sommige kinderen zien we aan de oogjes toch al wat tekenen van vermoeidheid. Hopelijk vinden ze deze avond sneller de slaap, daar lijkt het voorlopig althans wel op…

Geef een reactie