Sportbosklassen 14 mei, dag 1

Vanochtend verzamelden we allemaal op de speelplaats met onze fiets en onze bagage, want eindelijk was het zover : we vertrokken op sportbosklassen ! Sommigen waren lichtjes zenuwachtig, anderen hadden het een beetje moeilijk met het afscheid en nog anderen zaten met hun vormselherinneringen in hun achterhoofd.
Daar gingen we dan, enthousiast uitgewuifd door de thuisblijvers. Het was nog een beetje frisjes maar we zouden het al snel wat warmer krijgen. De politie begeleidde ons vlotjes tot aan de sluis in Wijnegem. Vanaf daar nam onze ervaren fietsploeg weer de leiding en ging onze tocht verder langs het kanaal. Het viel ons al snel op dat er weinig problemen waren, iedereen fietste mooi samen.
Net toen er toch een paar kinderen wat moe begonnen te worden, zagen we in de verte onze stopplaats voor de pauze : de Chalet in Grobbendonk. Iedereen een drankje en een koekje, rustig eventjes uitblazen. Al snel bleek dat sommigen toch nog wel wat energie overhadden, want ze begonnen moeite te krijgen met het blijven zitten. Nog snel naar de wc dus en terug op onze fiets voor het tweede deel van de fietstocht.
Dat stuk was iets uitdagender. We verlieten het kanaal, moesten even verder een stukje te voet naast onze fiets omwille van een omleiding, wat verder kwam er ook nog een brug en de fietsploeg zette heel wat straten en kruispunten af om ons vlot te laten passeren. Maar ook nu verliep het vlekkeloos, de kinderen deden het schitterend.
Plots begon juf Ingrid weer te zingen en toen wisten we het : we zijn er bijna, het einde is in zicht ! Een groot applaus voor onszelf en wij als leerkrachten zo fier als een gieter op onze flinke fietsers. De fietsen werden vastgelegd en toen was het hoog tijd voor ons eerste middagmaal in Tongerlo.
De kinderen kregen eerst te horen hoe er de komende dagen gewerkt zou worden met wisselende tafelverantwoordelijken en konden daarna aan hun lekkere maaltijd beginnen. Courgettesoep om te starten, wortelen met aardappelen en Ardeense vinken als hoofdschotel en nog een lekkere chocolademousse als dessertje.
Nu de buikjes gevuld waren, wilden de kinderen toch eindelijk wel eens hun kamer zien. Dat ging gepaard met veel drukte en opgewonden kreetjes waaruit we konden afleiden dat de kamers wel bevielen. Niet veel tijd om uit te pakken want de eerste activiteiten stonden al op het schema : Team Trophy en orëntatieloop. Ondertussen was de zon ook van de partij, betere timing kon niet.
Bij Team Trophy kregen de kinderen uitdagende en leuke opdrachten die ze in groep moesten uitvoeren. Een perfecte activiteit om aan het begin van deze week nog eens het groepsgevoel te versterken. De oriëntatieloop vroeg wat kaartvaardigheid, maar gaf de kinderen meteen ook de kans om het volledige terrein eens te verkennen. We werkten in twee groepen en na het vieruurtje (wafel en appelsap) werd er gewisseld van activiteit.
Juf Ingrid had ondertussen een heuse danszaal te pakken gekregen. Zo konden de Just Dancers hun dans nog eens inoefenen terwijl ze zichzelf konden bewonderen in de spiegelwand. De andere kinderen kregen ondertussen even vrije tijd. Een aantal kinderen waren blij dat ze even konden voetballen, sommigen speelden liever een beetje basket.
Om 18.15 uur stond het avondmaal alweer op ons te wachten : boterhammen met allerlei beleg of een met een hotdogworstje. Hoewel we dachten nog niet veel honger te hebben, werd er toch goed gegeten. Na het eten konden de kinderen kiezen om te douchen of nog wat vrij spel, een aantal haastten zich om beiden te kunnen doen. Ondertussen werd het avondspel klaargezet. De tafelverantwoordelijken waren iets minder gelukkig : de meeste tafels werden gematigd tot heel vuil achtergelaten, iets waar de komende dagen toch wel aan gewerkt kan worden.
Voor het avondspel stond er nog iets heel belangrijk op het programma : de verjaardag van Lucija. Ze werd boven op een stoel gezet en we zongen uit volle borst ! We kregen van haar lekkere aardbeien met slagroom, dat was smullen ! Ze had ook nog wafeltjes bij die we tijdens het avondspel opaten. Nu rest er nog cake maar we vonden het verstandig om die misschien nog even tot morgen te bewaren. De kinderen gaan zeker en vast geen honger lijden…
Het avondspel was een recordspel. De kinderen werden aan de hand van snoepjes in groepen verdeeld. Ze moesten 6 verschillende opdrachten uitvoeren en op het einde werd bekeken wie daarbij de meeste records haalde. Er werd een tennisbal doorgegeven onder de kin, een luciferdoosje via de neus, er werden kaartenhuisjes gebouwd en lucifers gestapeld op en flesje. Ze moesten ook zoveel mogelijk zessen gooien met de dobbelsteen en erwtjes overbrengen met een rietje. Eén ploeg haalde 3 van de 6 records en was de overduidelijke winnaar.
In de loop van de dag gaven veel kinderen aan moe te zijn en naar hun bed te willen. We begonnen dus vol goede moed aan het slapengaan, maar ondertussen hebben we begrepen dat ze dan toch niet zooo moe zijn…het gaat hier nog wel eventjes duren… Hopelijk morgen toch voldoende uitgerust want dan staat er weer een vol programma voor ons klaar !

Geef een reactie