Sportbosklassen woensdag 16 mei 2018

woensdag 16 mei 2018

Deze ochtend was het op de meeste kamers nog heel stil toen we de kinderen gingen wekken voor de ochtendgym. Snel in de kleren en op naar het bos om onze longen vol frisse lucht te pompen. De zon was al van de partij maar we hadden vooral een goed humeur omdat het langverwachte BMX-en op het programma stond.

Twee groepen gaven elk anderhalf uur het beste van zichzelf op een écht BMX-parcours. Een grote helm, elleboog- en kniebeschermers : het zullen heel stoere foto’s worden. Velen hadden in het begin een beetje schrik, maar het werd rustig opgebouwd en zo bereikte iedereen wat ze in het begin onmogelijk achtten. Het werd een echt onvergetelijke ervaring !

Tijdens het BMX-en liet juf Ingrid de andere groep kennismaken met air track, een heel lang luchtkussen waar reeksen van sprongen op gemaakt kunnen worden. Omdat het allemaal al heel vermoeiend was, werd er in kleine groepen ook nog kubb gespeeld. Dat was een welkome, rustige afwisseling.

Het was al een topvoormiddag, bleek het ook nog een topmiddagmaal te worden : groentesoep, stoofvlees met frietjes én een ijsje. Er werd gesmuld door iedereen !

Na de middag nog meer sport : wereldbal op het grasveld en knotshockey in de sporthal. Na het vieruurtje startten de eerste proeven van onze ‘Tongerlolympische Spelen’ : voetbal, basket en hockey. Ik denk dat het nu wel duidelijk is waarom deze openluchtklassen SPORTbosklassen heten. Onze dagen zitten echt bomvol sport.

Dat vraagt veel energie en dat beginnen we ook aan de kinderen te voelen. Daarom dat we de avondactiviteit (laddercompetitie) op tijd hebben laten stoppen. We kruipen er vandaag eens een beetje vroeger in. Want er staat morgen nog meer op het programma en we moeten vrijdag ook nog wel met de fiets thuis geraken…

Enkele uitspraken van de kinderen (“Waren het maar altijd sportbosklassen” en “Ik ga het hier zo hard missen”) tonen voor ons in ieder geval aan dat de kinderen het hier prima naar hun zin hebben !

Geef een reactie