Zeeklassen dag 4

Ahoy fans van de zeeklassen!

 

Vandaag stonden we op en zagen we meteen dat het schitterend weer zou worden! Dat kwam goed uit, want er stonden heel wat buitenactiviteiten op de planning.

Na het ontbijt begonnen we met een stevige opwarming op het sportterrein: een groot loop-kwartetspel. Wat hebben we ons suf gerend!

Daarna mochten we nog even spelen in de speeltuin, alvorens we met onze zelf-gesmeerde picknick naar de garnaalvisser trokken. We wachtten hem op het strand op om zijn vangst te bekijken en dan mochten we met z’n huifkar meerijden naar de boerderij. Daar leerde de boerin ons nog wat meer over de garnaalvangst. Ze liet ons ook zien hoe we de garnalen moesten pellen en dan natuurlijk proeven! Daarna bracht de boer ons terug met de huifkar naar Hoge Duin.

We moesten dan ook nog onze supermooie schelpen wassen om ze mee naar huis te kunnen nemen. De allermooiste exemplaren stopten we in onze potjes en lieten we uitdrogen. En omdat de weergoden ons zo gunstig gezind waren, trokken we nog even met onze schoppen naar het strand. We maakten putten en forten tot we honger kregen. Want dan stond ons misschien wel de lekkerste maaltijd te wachten van de hele week: FRIETJES!

Toen was het moment aangebroken waar we niet echt naar uitkeken: terug inpakken 🙁

Dat deden we allemaal toch wel flink. En na een korte verfrissende douche hadden we nog tijd om de dansbenen even los te gooien. Ons lokaal werd omgetoverd tot danszaal en we deden allemaal goed mee met de JustDancefilmpjes.

Na deze (alweer) zeer goed gevulde dag legden we ons moe, maar heel voldaan in onze bedjes. Het zandmannetje kwam al heel snel zand in onze oogjes strooien.

Morgen (of straks, als jullie dit vrijdag lezen) staat ons nog een leuke halve dag te wachten en dan kunnen we jullie terug in de armen vliegen!

 

Tot straks!

Geef een reactie