Milieuklassen 24 mei 2018

Beste trollenouders

 

De eerste nacht in ’t Schipken is goed verlopen. De vroegste vogels waren er om 6u30.

Wat naar trolse maatstaven goed te doen was. Ze hebben al erger meegemaakt. Er waren zelfs kamers die om halfacht gewekt moesten worden.

Na een heerlijk ontbijt en het klaarmaken van een zelfgemaakt lunchpakket vertrokken we met de bus naar het milieucentrum “ De Helix”. Daar ontdekten we het bos in geuren, kleuren en geluiden.

Na onze picknick gingen we verder op ontdekking in de insectenwereld, we zochten kriebeldiertjes, begaven ons in het binnenste van een bijenkorf, visten op waterslakken, bootsmannetjes, salamanders en we deden een toffe quiz. Dan terug met de bus naar ’t Schipken. Op het moment dat we onder de douche stonden liet de zon het afweten en brak er een geweldig onweer los.

Maar dat kon ons dan niet meer deren. Als avondeten kregen we kip ( of een een vleesvervanger) met rijst currysaus en ananas, het toetje was een heerlijke chocoladepudding.

De postbode was ook langs geweest en we hebben allemaal post gehad. Het was leuk om toch iets van het thuisfront te vernemen. Nadien speelden we met onze pillampen een leuk spel en bouwden we een magisch kampvuur. Bij dit kampvuur vertelde Trol Veerle nog een spannend heksenverhaal.

En toen was het bedtijd……. Onze trolletjes waren uitgeteld want na een halfuurtje waren ze allemaal in trollendromenland……

 

Vele trolse groeten en tot morgen xxxx

Geef een reactie