Dag 2 van de Sportieve Bernies

Beste fans van de Bernies,

 

Dag 2 van onze fantastische bosklassen zit er weeral bijna op. Sommigen van ons hadden een korte nacht achter de rug omwille van nachtelijke capriolen en wonderwel piepkleine oogjes  maar de meesten hebben zich aan hun ‘engelenbelofte’ van gisterenavond gehouden en zaten fris en monter aan de ontbijttafel .

 

De boterhammetjes en/of cornflakes gaven ons de nodige energie om ons volledig te smijten in de balspelen-voormiddag. Een monitor leerde ons hoe je bumbal onder de knie krijgt maar ook basebal en badminton konden we nog eens extra oefenen. Vóór ons middagmaal speelden we nog eens met zijn allen een matchke voetbal !! Heel leuk ! Van al dat sporten krijg je natuurlijk grote honger en we genoten van de wortelpuree, hamburgers, verse groentjes, ….  

 

Sportbosklassen is vooral heel veel sporten maar ook een beetje leren en ons oriëntatievermogen oefenen en daarom vertrokken we met zijn allen naar de abdij van Tongerlo (onze geburen aan de overkant) voor een heuse fotozoektocht. Verdeeld in groepjes moesten we opdrachten uitvoeren en plaatsen herkennen op de foto’s en …. kregen we de kans om kleine kadootjes te kopen in het winkeltje. Daar werden we trouwens geholpen door een heel vriendelijke échte Norbertijnerpater. Na een leerrijk bezoekje aan de abdij genoten we van een deugddoend vieruurtje en oefenden we het sportstapelen. In de Italiaanse keuken vanavond stond op het menu : pasta Bolognese óf pasta vegetale óf een boke voor wie dat verkoos! Het weer was vandaag wat minder onze compagnon (lees: de zon was er weinig, de druppels wat meer) maar we zijn toch al met onze proeven van de ‘Tongerlolympics’ gestart vanavond. Spannend!!! Dat zijn een beetje de Olympische spelen in Tongerlo. Vandaag lieten we zien hoe sterk en handig we zijn in basketbal, voetbal en sportstapelen.

 

Na een natje (en geen droogje) deed de douche meer dan deugd!

 

En toen zei Mijnheer de uil : ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’. Hopelijk lukt dit vandaag wat beter dan gisteren!!

 

Dikke kus van uw kapoen xxx

 

Ps: voor sfeer en gezelligheid vandaag een dikke ….10!

 

       Voor het eten een welverdiende …10 !!

Geef een reactie